Hou je huis koel zonder airconditioning of ventilator

In baanbrekende tijden exploiteren vele mensen het ventileren van een kamer of een ventilator om de kamertemperatuur te doen dalen. Hoe het ook zij, je kunt ook de kamer zonder een elektronische gadget afkoelen om meer herstellend normaal water te maken. Hier zijn enkele tips om de warmte uit uw kamer te houden!

 1. Verban zonlicht
  Sluit uw huis af wanneer u vertrekt zodat er tijdens de dag geen zonlicht in het huis komt. Maar de luchtventilatie moet natuurlijk wel goed kunnen blijven werken. Zo kun je bijvoorbeeld lamellen of luxaflex voor de ramen plaatsen, waardoor er geen zonlicht in het huis kan komen om hitte te veroorzaken.
 2. Kies een type gordijnen
  Maak gebruik van licht-getinte witte gordijnen, om de warmte van de zon te verdrijven. Witte zonwering kan als beste van alles daglicht reflecteren, terwijl doffe tinten juist warmte behouden.
 3. Zet planten in uw huis
  Het zetten van planten in de woning kan de kwaliteit van de koele en frisse lucht brengen, omdat deze planten direct zuurstof in de kamer leveren.
 4. Bevochtig in de middag het dak
  Het bevochtigen van het dak rond de avond kan de hoge temperatuur op het dak laten verdwijnen. Hierdoor voelt uw huis ’s avonds veel koeler.
 5. Zet de lichten uit
  Naast het creëren van vitaliteit, creëert licht ook warmte. Hiervoor kunt u uw lichtgebruik minderen wanneer u geen licht nodig heeft, bijvoorbeeld als er voldoende zonlicht is of als u ’s avonds naar bed gaat..

Toch raden wij aan om eens een kijkje te nemen op onze homepage over airconditioning.