Airconditioning nodig? Vraag raad aan een expert

 • Onze experts zijn over het hele land beschikbaar
 • Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen
 • Eenvoudig vergelijken

 

Op zoek naar meer informatie?

Wij interviewden voor u verschillende installateurs en airconditioning-experten. De informatie die we van hen kregen kunt u hier samengevat op deze website vinden.

Airco’s informatie

Ja ook in ons land lopen de temperaturen wel eens op en zitten we te zweten in onze woonkamer, of komen we lastig in slaap. Een airconditioning kan dan uitkomst bieden. We verzamelden informatie op deze website waarop je moet letten bij de aankoop van een airconditioning.

In de auto of op de werkvloer is een airco al bijna niet meer weg te denken. Maar meer mensen laten tegenwoordig een airco installeren bij hun thuis. Vooral de makkelijke mobiele airco’s zijn populair bij thuisgebruikt, omdat je ze ‘s nachts kunt meenemen naar je slaapkamer. Zo kun je zelf het klimaat in het hele huis bepalen. De meest bekende functie van een airco is natuurlijk het zorgen voor afkoeling in de zomer, maar een airco kan net zo goed dienst doen als bijverwarming!

Meer lezen op wikipedia

Vraag een prijsvoorstel aan een airconditioning expert!

U krijgt van maximaal 3 geïnteresseerde installateurs een offerte op maat gemaakt voor uw huis.

 

Waarom airco? Voordelen en nadelen

Een airconditioning installatie biedt tal van voordelen voor zowel particulieren als bedrijven.

 • U behoudt een constant binnenklimaat, waardoor uw verblijf veel comfortabeler wordt. Uw lichaam hoeft zich niet steeds aan te passen.
 • Dakappartementen, werfcontainers en dergelijke kunnen in de zomer vaak ondraaglijk warm worden. Een airco-installatie kan hier verlichting brengen.
 • Het zorgt voor een aangenaam woon-en leefklimaat in uw woonplaats of op het werk. Op deze manier bevordert airco het prestatievermogen en het comfort.
 • Als uw lichaam in de zomer te snel opwarmt kunt u wel eens een benauwd gevoel krijgen. Met een airco kunt u de temperatuur en de luchtvochtigheid controleren, wat u het leven een stuk aangenamer maakt!

Maar er zijn natuurlijk ook nadelen verbonden aan het koelen met een airco’s:

 • Ze verbruiken veel energie
 • Het gebouw moet goed gesloten gehouden worden, anders gaat de koelte verloren door vermenging met de buitenlucht.
 • Bij slecht onderhoud (luchtfilter zelden of nooit reinigen) kan je vatbaar worden voor ziekten en allergieën.
 • Let erop dat je het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur niet te groot maakt, anders krijgt je lichaam bij het binnenkomen een grote klap t verwerken. Probeer de binnentemperatuur niet meer dan 4-6°C lager te houden dan de buitentemperatuur.

 

Soorten airconditioning systemen

airco single

Inverter Airconditioning

Dit is het airco systeem bij uitstek als u energiezuinig wenst te koelen. Een inverter airconditioner kan zelf zijn gebruikte vermogen regelen. Hij verbruikt dus minder en kan met een hogere snelheid opstarten door even zijn vermogen omhoog te trekken, zo kan de ingestelde temperatuur snel bereikt worden.

inverter airconditioning

Split Airconditioning

Een split airconditioning systeem bestaat uit 2 onderdelen, namelijk een binnen en een buitenunit die met elkaar verbonden zijn. De buitenunit zorgt voor de verse lucht die via de binnenunit naar binnen geblazen wordt. Dit is het meest voorkomende systeem en zeer geschikt voor de koeling van één ruimte.

multi split airco

Multi Split Systeem

Hier hebben we ook één buitenunit, maar er kunnen meerdere binnenunits aan gekoppeld worden. Zo kunt dus meerdere ruimtes gaan koelen, en deze zelf apart gaan instellen. Zo kunt u bijvoorbeeld overdag de ruimtes koelen waar u meest aanwezig bent, en dan ‘s avonds de slaapkamer regelen. U spaart geld en ruimte uit met dit systeem omdat u maar 1 buitenunit nodig heeft.

inbouw plafondmodel

Inbouw airco: plafondmodel

De inbouw airco modellen hebben een groot esthetisch voordeel. Je kunt ze mooi afwerken in je plafond of een wand. Zo vallen ze niet op en nemen ze eigenlijk geen plaats in. Ze zijn verkrijgbaar in alle maten en vormen waardoor ze naadloos integreren in het design van jouw woonplaats of kantoor.

Mobiele Systemen

Daarnaast heeft u ook nog de verplaatsbare systemen. Deze zijn veel goedkoper en kunt u steeds verplaatsen naar de kamer waarin u het klimaat wil aanpassen.


Klik op bovenstaande afbeeldingen voor meer informatie, of kijk hier voor meer mobiele airco’s.

Airconditioning: luxe of noodzaak?

Het voelt in ieder geval aan als luxe als je op een warme zomerdag een gekoelde winkel binnenloopt tijdens het shoppen. Nu is deze luxe er ook voor bij je thuis of op het werk. Maar gaat het wel alleen om aangenaam, comfort en luxe, of kan een airconditioning een noodzaak zijn?

Als je jezelf goed voelt dan ga je natuurlijk ook beter presteren. Een constante temperatuur, luchtvochtigheidsgraad en aanvoer van verse lucht kunnen uw prestatievermogen een boost geven!

Even op een rijtje met cijfers:

 • Bij een temperatuur van 21°C voelt de gemiddelde kantoorbediende zich goed in zijn vel en behaalt dan ook het hoogste prestatievermogen.
 • Bij een temperatuur van 26°C dalen het prestatievermogen en het comfort met 10%.
 • Als de temperatuur oploopt tot 29°C daalt het prestatievermogen en het comfort met meer dan 35%.

 

Vraag uw gratis airconditioning offerte aan bij verschillende installateurs.

Overtuigd van de voordelen, maar geen idee van de prijs? Vul onderstaand formulier in en ontvang snel meerdere offertes op maat die u kunt vergelijken.

Deze prijsvoorstellen zijn steeds vrijblijvend en verplichten u niet tot aankoop! U ontvangt maximum 3 offertes. Wij houden niet van spam en geven daarom uw gegevens enkel door aan geregistreerde bedrijven.